latinica  ћирилица
15/01/2020 |  15:12 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Тегелтија-Филд: Приоритет - привлачење страних инвестиција

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом о приоритетима у раду новоформираног Савјета министара, првенствено о унапређењу привредног и пословног амбијента, с циљем привлачења страних инвестиција.
Тегелтија и Филд  (Фото:vijeceministara.gov.ba) -
Тегелтија и Филд (Фото:vijeceministara.gov.ba)

Приоритети се односе и на развојне пројекте и интензивирање реформских процеса који доприносе побољшању економских прилика, као и рјешавању проблема са којим се суочавају грађани у БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је нагласио да је за реализацију конкретних реформских мјера, чији је циљ побољшање животног стандарда грађана, од кључног значаја сарадња са ентитетским властима и међународним финансијским организацијама.

Он је истакао и опредијељеност Савјета министара за европске интеграције, уз пуно уважавање Дејтонског мировног споразума, поштовање механизма координације и уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ.

На састанку је разговарано и о другим актуелним политичким и економским темама у БиХ и региону.

Предсједавајући Савјета министара захвалио је Филду и Великој Британији за подршку реформским процесима у БиХ, као и досадашњој доброј сарадњи, те изразио очекивање да ће она бити настављена.