latinica  ћирилица
15/01/2020 |  09:59 ⇒ 09:59 | Аутор: Б92

Звезда дочекује Жалгирис, а Партизан иде код Трента

У еврокуповима вечерас наступају два најбоља српска кошаркашка тима Црвена звезда и Партизан.

Звезда на свом паркету од 19 часова дочекује литванског великана Жалгирис, у оквиру 19. кола Евролиге.

Звезда је у налету, а ако вечерас савлада Жалгирис у Арени, и у петак Албу, такође као домаћин, пласман у ТОП 8 биће врло реалан.

Црвено-бијели су серијом од четири побједе (Олимпијакос, Зенит, Бајерн, Асвел) стигли до плеј-оф позиције.

Испред њих је изузетно важна недјеља, јер су домаћини у оба сусрета која се играју у року од три дана.

- Морамо да заборавимо као основно прву утакмицу коју смо одиграли са Жалгирисом у Каунасу. Њихова екипа се промијенила, игра такође која је много боља. Имају изванредог тренера једног од најбољих у Европи, према коме имам максималан респект, он извлачи максимум из ове екипе. У посљедње вријеме играју јако добро, побиједили су на двије од три утакмице, у Мадриду били у утакмици до практично саме завршнице. Екипа Жалгириса је прављена за високе циљеве, сада се налазе у добром ритму и ове је за нас гледајући све околности изузетно опасна утакмица - рекао је тренер Звезде Драган Шакота.

Звезда је надиграла Жалгирс и у првом сусрету усред Каунаса 61:59.

Виртус је самлевен у Арени, а вечерас (19.00) Партизан гостује Тренту и побједом би стигао врло близу пласмана у четвртфинале Еврокупа. С обзиром на форму црно-бијелих, они су фаворити у Италији.

Након што су надиграли Виртус у Арени (99:81), црно-бијели иду на ноге екипи Доломити из Трента у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа.

Италијански тим је након 5-5 у првој фази, на старту друге поражен у Истанбулу од Дарушафаке (73:69).

Тренто има неколико интересантних имена у свом саставу, а свакако најзвучније је репрезентативца Алесандра Ђентилеа, што значи да ће посебну важну улогу у екипи Партизана имати Рашон Томас.

Ово ће бити трећи међусобни сусрет два тима у Еврокупу, у претходном су обје екипе оствариле побједе на својим паркетима.

- Играмо против Трента који је у баш доброј форми. Очекује нас комплетно другачија утакмица него оне против Цедевита Олимпије и Виртуса гдје смо били спремни за неке ствари, а сада морамо бити спремни за нешто треће. Адаптација је кључна за ову утакмицу. Морамо се адаптирати на једног играча који је у стању да убаци 30 поена, а да не шутира ниједну тројку. То ће помјерити равнотежу наше одбране. Морамо бити опрезни да се не фокусирамо само на једну ствар, а да губимо друге, јер они имају добре нападачке играче. То је кључно - рекао је тренер Партизана Андреа Тринкијери.