latinica  ћирилица
14/01/2020 |  17:15 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Став СДА о именовању Божовића прије сједнице Представничког дома

Функционер СНСД-а Зоран Тегелтија рекао је данас у Сарајеву да ће СДА став о именовању Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице БиХ саопштити у четвртак, 16. јануара пред почетак сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

Тегелтија, који је и предсједавајући Савјета министара, напоменуо је да је ранији договор био да ће бити прихваћен кандидат за који ни Агенција за истраге и заштиту БиХ, нити Централна изборна комисија БиХ неће имати примједби.

Он је рекао новинарима да је данас разговарано о предстојећој сједници Представничког дома БиХ која ће имати много тачака, те навео да ће о некима бити још консултација да би засједање у четвртак, 16. јануара било одржано у доброј атмосфери.

Генерални секретар СДА Халид Гењац рекао је након данашњих консултација да ће став СДА о именовању Божовића бити познат у четвртак, 16. јануара, пред почетак сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Одговарајући на питање новинара да ли је проблем персоналне природе, Гењац је
рекао да то мора бити рјешавано међустраначким договором.

- Овакви међустраначки састанци требало би да буду редовни - навео је Гењац након састанка, којем су присуствовале делегације СНСД-а и СДА.

Он је додао да је данас разговарано и о тачкама дневног реда предстојеће сједнице Представничког дома БиХ.

Потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић, који је учестововао у данашњим разговорима, није желио да даје изјаве новинарима.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би да у четвртак, 16. јануара, одлучи да ли ће Млађен Божовић, којег је предложио ДНС-а, бити именован за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Комисија Представничког дома парламента БиХ за припрему избора Савјета министара почетком јануара није подржала Божовићево именовање за министра, али ова одлука није обавезујућа за Представнички дом.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорио је да би поновно оспоравање Божовићевог избора значило нову кризу у БиХ.