latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:02 | Аутор: СРНА

Мајкић: Упркос исмијавању - славићемо још јаче

Делегат СНСД-а у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић поручила је да Срби, након што су поједини припадници Оружаних снага БиХ на друштвеној мрежи Фејсбук исмијавали Републику Српску, треба још јаче да чувају, бране и славе своју Републику, као једини предуслов опстанка на овим просторима.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

Према њеним ријечима, када високи официри Оружаних снага БиХ на Фејсбуку подржавају фотографију која исмијава и погрдно назива Републику Српску у вријеме њеног празника - то много говори о БиХ и њеним Оружаним снагама, али и о томе да у главама Бошњака рат још није завршен.

Мајкићева је за Срну истакла да је јасно да за ово нико неће одговарати, а то знају и они који дјелују на друштвеним мрежама, указујући да би, да је БиХ нормална земља, министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић и начелник Заједничког штаба Сенад Машовић покренули питање одговорности тих људи.

- Међутим, знамо да је то сасвим нереално очекивати и да санкцијама у Оружаним снагама подлијежу само Срби, чак и ако упуте честитку својој Републици за њен рођендан - нагласила је Мајкићева.

Мајкићева је рекла да су активности појединих припадника Оружаних снага БиХ, које су интензивиране посљедњих дана, подсјетиле на вријеме када су хорде команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића вршиле масакр над Србима у Кравици 1993. године и да се при томе, без икаквог устезања, величају Орићева недјела и злочини.

Припадник Оружаних снага БиХ Сулејман Халиловић објавио је на друштвеној мрежи Фејсбук фотографију која исмијава и погрдно назива Републику Српску, што су јавно подржали "лајком" пуковник Шабан Кадрић, мајор Един Пашовић и пензионисани бригадир Салем Хакаловић.

На посту се исмијава обиљежавање Дана Републике Српске, називајући је погрдно.

Претходно је прошле седмице припадник Оружаних снага БиХ Суљо Ханић на Божић, 7. јануара, на свом Фејсбук профилу објавио пјесму "Ко на Божић у Кравицу дође" која велича команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године.