latinica  ћирилица
13/01/2020 |  14:50 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

СИПА: На дужност ступило 15 млађих инспектора

Петнаест кадета Агенције за истраге и заштиту данас је званично ступило на дужност у чину млађи инспектор полагањем свечане заклетве пред министром безбједности у Савјету министара Фахрудином Радончићем.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета Сипе, 15 полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је спровела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Радончић је, изражавајући задовољство што је Сипа од данас ојачана младим кадром, млађе инспекторе позвао на максималну професионалност и залагање приликом обављања послова на будућим радним мјестима, саопштено је из Сипе.

Замјеник директора Сипе Ђуро Кнежевић подсјетио је да Агенција промовише 12 генерацију кадета, односно девету генерацију у чин млађи инспектор.

Истичући како је велика част и одговорност бити полицијски службеник ове Агенције, Кнежевић је рекао да од њих очекује да свој посао обављају законито, професионално и часно, те да увијек буду у служби грађана.

Данашњој церемонији у просторијама Сипе присуствовали су и директори Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, Агенције за полицијску подршку, Граничне полиције БиХ, Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, замјеник директора Агенције за форензичка испитивања и вјештачења, представници Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, као и руководиоци организационих јединица Сипе и други гости.