latinica  ћирилица
10/01/2020 |  20:10 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Величанствен концерт Полицијског оркестра

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржао је вечерас у Источном Сарајеву величанствен концерт поводом 9. јануара - Дана Републике.

Градоначелник Источног Сарајева и домаћин концерта Ненад Вуковић изразио је задовољство што је први пут нека манифестација под покровитељством Организационог одбора за обиљежавање 9. јануара - Дана Републике Српске, одржана у Источном Сарајеву.

- Више година тежимо да прославу Дана Републике са највишег нивоа доведемо у Источно Сарајево зато што овај град сматрамо родним мјестом Републике Српске. Сматрам да је наша тежња оправдана и цијенимо да је ово прво корак разумијевања да некад цијела манифестација буде организована на простору Источног Сарајева - рекао је Вуковић новинарима.

Он је нагласио да му је веома драго што присуствује саборности српског народа у Републици Српској и што је показана способност да од Нове године до Дана Републике све политичке страсти буду спуштене на најнижи ниво и да се празници прославе како доликује српском народу.

Руководилац Полицијског оркестра МУП-а Српске Јелена Атлагић истакла је да је публика у Културном центру Источно Ново Сарајево, осим химни, корачница и маршева, вечерас уживала и у забавној, староградској и филмској музици.

Осим Вуковића, концерту су присуствовали, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, те бројни представници политичког, друштвеног и културног живота града.