latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:09 ⇒ 19:13 | Аутор: СРНА

Пале: На зимском џудо кампу 200 учесника

У Палама је почео тродневни Зимски џудо камп који је окупио 200 учесника из БиХ и репрезентативце из Србије и Црне Горе.
Пале - џудо камп - Фото: СРНА
Пале - џудо кампФото: СРНА

Зимски џудо камп одржава се у СПЦ Пеки у организацији Џудо клуба "Рајко Кушић" из Пала и Џудо савеза Републике Српске.

Замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић, који је отворио зимски џудо камп, рекао је да је општина покровитељ кампа.

Он је додао да је лијепо видјети џудисте у великом броју како тренирају, те да дворана Пеки испуњава све неопходне стандарде.

Предсједник Џудо клуба "Рајко Кушић" Његош Пољаковић каже да овај клуб други пут организује камп и да ће настојати да сваке године ову причу омасове и буду бољи организатори како би прерасла у традиционалну.

- Одлучили смо се на други зимски камп због позитивних искустава свих учесника са прошлогодишњег. Тродневни кампови су нешто чиме се квалитет џудо спорта диже на већи ниво и нема разлога да се плаћа одлазак малог броја такмичара по земљама Европе кад можемо све перспективне такмичаре смјестити у Палама и организовати камп - истакао је Пољаковић.

Он наводи да ће у оквиру кампа бити организован и тренерски семинар на коме ће бити извршено лиценцирање тренера у Џудо савезу Републике Српске, што је услов за рад тренера у клубовима.

Пољаковић је рекао да су успјели окупити најбоље кадете, сениоре и јуниоре који ће имати по два тренинга дневно и захвалио општини Пале, граду Источно Сарајево и Џудо клубу Босна из Сарајева за подршку коју пружају.

Предсједник Џудо савеза Српске Огњен Павловић истакао је да је ово једна од нових активности која треба да постане традиционална, те подсјетио да постоји љетни џудо камп у Требињу.

Он наглашава да су услови у дворани Пеки веома добри, као и смјештај у Студентском центру Пале.

Павловић је истакао значај одржавања кампова, како за БиХ, тако и за Републику Српску и Пале.

Репрезентативац Црне Горе Срђан Мрваљевић, који је три пута био учесник Олимпијских игара и вицешампион свијета, каже да већ другу годину долази на џудо камп који је изузетно добар за почетак такмичарске сезоне.

- Драго ми је што у Палама постоји овакав камп који је ове године квалитетнији и јачи него прошле. Надам се да ће трајати и даље - истакао је Мрваљевић.