latinica  ћирилица
10/01/2020 |  13:45 | Аутор: СРНА

У суботу облачно, у вишим предјелима на истоку провијаваће снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ у суботу ће бити облачно вријеме са највишом дневном температуром ваздуха од три до 12 степени Целзијусових, док је у вишим предјелима на истоку могуће провијавање снијега.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутро ће бити претежно облачно и суво, на крајњем сјеверу и сјеверозападу промјенљиво, док је око ријека и по котлинама могућа магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније послије подне на сјеверу, западу и југу биће промјенљиво, док је у вишим предјелима на истоку могуће провијавање снијега.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до један, на југу око три степена Целзијусова.

Дуваће слаб вјетар сјеверозападног смјера, а у Херцеговини умјерено јака бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена данас у 13.00 часова: Бјелашница и Рудо минус два, Вишеград и Сарајево минус један, Фоча нула, Зеница један, Сребреница два, Соколац три, Гацко и Иван седло четири, Бугојно пет, Невесиње шест, Зворник седам, Билећа, Приједор и Мркоњић Град осам, Бијељина, Хан Пијесак, Мостар, Неум, Тузла и Добој девет, Бањалука и Требиње 11, те Бихаћ 12 степени Целзијусових.