latinica  ћирилица
10/01/2020 |  13:39 ⇒ 13:39 | Аутор: СРНА

Рајилић: Најстроже санкционисати Ханића

Надлежне институције морају најстроже санкционисати припадника Оружаних снага БиХ Суљу Ханића који је на Божић величао команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године, поручује предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.
Божица Рајилић - Фото: РТРС
Божица РајилићФото: РТРС

- Полицијске структуре морају привести и испитати Ханића, а војне структуре најоштрије га санкционисати због ширења мржње и штете коју наноси миру у БиХ - изјавила је Рајилићева Срни.

Према њеним ријечима, овај инцидент, односно вријеђање српских жртава, није ништа ново из Федерације БиХ, гдје је очигледно мржња према Србима трајна.

- Да им се пружи прилика поново би чинили исте злочине над Србима - тврди Рајилићева.

Припадник Оружаних снага БиХ Суљо Ханић је на Божић, 7. јануара, објавио на свом Фејсбук профилу пјесму "Ко на Божић у Кравицу дође" која велича Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године.

У Кравици су на Божић 1993. године муслиманске снаге под командом Орића убиле 49 Срба, раниле 80 српских цивила и војника, а седам их је нестало, од којих пет још није пронађено.

Оптужницом према којој је суђено Орићу у Суду БиХ није био обухваћен злочин у Кравици, као ни остали почињени над Србима у Средњем Подрињу.