latinica  ћирилица
10/01/2020 |  12:38 ⇒ 21:46 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Сарадња са новинарима квалитетна

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је данас да је сарадња ове институције и новинара квалитетна и навео да је парламент у прошлој години одржао седам редовних и шест посебних сједница, те усвојио 70 законских рјешења.

- Новинаре сматрамо незаобилазним дијелом рада Народне скупштине, јер од вас зависи каква ће слика отићи из највише законодавне институције. Стојимо вам на располагању, а сигуран сам да имате приступ свим информацијама, с циљем благовременог информисања јавности - рекао је Чубриловић на божићном и новогодишњем пријему за представнике медијских кућа.

Он сматра да се мање времена може бити у пленарном засједању, али да то не зависи од руководства Скупштине, него од понашања посланика.

- У прошлој години смо потрошили 55 дана на редовне и 10 дана на посебне сједнице, што је неуобичајено много. Руководство Народне скупштине труди се да свака сједница добије епилог и да буду усвојени закони и донесене одговарајуће одлуке -  каже Чубриловић.

Он је подсјетио да рад Народне скупштине зависи од активности Владе Српске.

- И у овој години ћемо имати доста посла, а новинаре позивам на наставак добре сарадње, коректност и професионалност. Желим вам срећне празнике, личну и професионалну срећу - рекао је Чубриловић.