latinica  ћирилица
10/01/2020 |  09:38 ⇒ 10:34 | Аутор: sputniknews.com

Иран: Украјина укључена у истрагу о паду боинга, позив послат и САД и Канади

Украјински истражитељи прикључили су се истрази о паду украјинског авиона који се срушио код Техерана, саопштено је из канцеларије украјинског предсjедника Владимира Зеленског.
Иран, пад авиона -
Иран, пад авиона

Како се наводи, Зеленски се о томе договорио током телефонског разговора са предсjедником Ирана Хасаном Роханијем, и том приликом изразио наду да ће сарадња Кијева и Техерана по питању утврђивања разлога пада авиона бити плодотворна.

Нешто касније се током обраћања медијима осврнуо на изјаве појединих свјетских државника да је ракета могућ разлог пада авиона рекавши да та опција "није искључена", али да је прије свега потребно утврдити све чињенице и изнijети све доказе прijе него што било ко буде оптужен за то.

У међувремену Иран се обратио и САД и Канади позвавши их да учествују у истрази о паду "Боинга" недалеко од аеродрома у Техерану.

У несрећи украјинског авиона који се у сриједу срушио по полijетању из Техерана погинуло је свих 176 путника и чланова посаде.

Међу путницима погинулим у авионској несрећи у Ирану била су 82 држављана Ирана и 63 Канађана, као и држављани Украјине, Шведске, Авганистана, Немачке и Велике Британије.

Повезане вијести:

Срушио се украјински "Боинг 737" на аеродрому у Техерану, нема преживјелих