latinica  ћирилица
25/12/2019 |  19:49 ⇒ 22:25 | Аутор: СРНА

Додик на скупу ветерана у Бањалуци

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће се одазвати позиву удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата и сутра присуствовати јавном скупу на паркингу код парка "Младен Стојановић" у Бањалуци, како би подржао институционалну снагу Републике Српске.

Додик је захвалио ветеранима што воде бригу о Републици Српској.

- Вјерујем да су у парламенту видјели да понашање, који неки покушавају да представе као одраз неког модерног времена и модернизма, угрожава дигнитет институција и на тај начин руши дигнитет саме Републике - изјавио је Додик новинарима у Добоју.

Он је истакао да ће скупу присуствовати како би подржао институционалну снагу Републике Српске.

- Сви имају право данас у Републици Српској која је слободна држава, да организују манифестације различитог карактера па зашто то не би имали и ветерани - упитао је Додик.

Више удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата поднијело је захтјев Полицијској управи Бањалука за одобрење одржавање јавног окупљања на паркингу код бањалучког Парка "Младен Стојановић", сазнаје Срна.

Мирно окупљање требало би да буде одржано сутра у 18.00 часова у вези са недавним дешавањима у Народној скупштини Републике Српске, а с циљем подршке легитимно изабраним представницима власти Српске.

Повезане вијести:

Вукотић: Показати јединство о кључним питањима за Српску