latinica  ћирилица
24/12/2019 |  12:41 ⇒ 14:55 | Аутор: ФЕНА

Мигранти разбили стакло на аутобусу у Сарајеву (ФОТО)

Мигранти су јуче покушали насилно ући у аутобус и разбили стакло на вратима возила које је саобраћало на линији 33 Илиџа – Тарчин – Вуковићи, саопштио је данас ГРАС.
Разбијено стакло на вратима (фото: GRAS) -
Разбијено стакло на вратима (фото: GRAS)

Како је наведено у саопштењу, инцидент се десио на аутобуском стајалишту Бињежево јуче око 15.20 часова.

- Предузеће ГРАС свакодневно се сусреће с проблемима с мигрантима који избјегавају платити пријевоз, разваљују врата на возилима, а између њих веома често долази до вербалних и физичких сукоба, због чега је неколико пута интервенисала полиција - наведено је у саопштењу.

Разбијено стакло на вратима (фото: GRAS)

Како додају, све то доводи у питање сигурност путника, редовност и безбједност одвијања јавног градског превоза, као и ремећење јавног реда и мира.

Такође, како се наводи, стварају се велике гужве на стајалиштима и линијама јавног градског пријевоза, а нарочито на линијама број 30 Илиџа - Хаџићи и број 33 Илиџа – Тарчин – Вуковићи, те на полазном терминалу Илиџа и на стајалиштима Бињежево и Доњи Хаџићи.

- Ради се о озбиљном проблему, тако да треба озбиљно приступити његовом рјешавању, те смо с тим у вези упутили допис Министарству саобраћаја КС и остварили одређене контакте са надлежним институцијама како би покушали изнаћи рјешење и избјећи овакве појаве - истиче се у саопштењу Службе за односе са јавношћу ГРАС.