latinica  ћирилица
13/12/2019 |  16:11 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Нешић потврдио да је предложио Божовића

Потпредсједник ДНС-а Ненад Нешић потврдио је да је предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији доставио име Млађена Божовића, кандидата ове партије из реда осталих за позицију министра за људска права и избјеглице.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Овај приједлог сам упутио, јер сам сигуран да ће Млађен Божовић достојанствено представљати Републику Српску с обзиром на чињеницу да живи у Републици Српској за разлику од "Италијана" Драшка Аћимовића за којег нико не зна ни гдје живи, ни гдје ради, ни којој националности припада - рекао је Нешић за Срну.

Он је појаснио да је све ово урадио "у жељи да Републику Српску у Савјету министара представљају истинске патриоте и људи из Српске".

- Водио сам се мишљу да је интерес свих чланова ДНС-а и свих нас у Републици Српској да имамо човјека којим ћемо се поносити. Све што радим, радим у интересу Републике Српске и ДНС-а - поручио је Нешић, који је једини посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ.

Он је нагласио да цијени предсједника странке Марка Павића и његов рад, али сматра да је овај пут погријешио.

- Људски је гријешити и позивам га да призна грешку, повуче кандидатуру "Италијана" и подржи мој приједлог, јер је Божовић човјек који ради за Републику Српску и њену бољу будућност - истакао је Нешић.

Повезане вијести:

Млађен Божовић још један кандидат ДНС-а за функцију министра