latinica  ћирилица
08/12/2019 |  21:12 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Опозиција ме је непријатељски дочекала на функцију предсједавајућег СМ (ВИДЕО)

Опозиција је својевремено оптуживала Зорана Тегелтију да је рекао како га у заједничким институцијама не обавезују закључци које је донијела Народна скупштина Републике Српске.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је на ово одговорио да га покушавају оптужити “они који су сваки пут побјегли из НСРС када су се доносиле кључне одлуке за Српску“.

- Спочитавати мени да сам ја рекао да нећу поштовати одлуке НСРС и то они који су побјегли да не гласају за одлуке НСРС, је врло цинично. Знате, ја да сам био посланик у ПД ПС БиХ сигурно не би гласао за Шаровића или Бореновића или Мектића. Ми смо различита политичка опција и  сматрамо да грађани Републике Српске морају да имају алтернативу да гласају и за неке друге странке - рекао је Тегелтија у интервјуу за РТРС.

Тегелтија наводи да је којим случајем он посланик у ПД ПС БиХ, никада не би, како каже, покушао да некога потцијени или омаловажим.

- То је нажалост оно што се мени десило. Тај ниво непријатељства и начин на који су мене они дочекали је заиста изненађујући - каже Тегелтија.

Он истиче да је познат по томе да је водио жестоке расправе у НСРС по многим питањима, али је, каже, сваки пут излазио послије тога на изборе и побјеђивао. Они који су га критиковали, додаје, нису више у политичком животу јер су их грађани на изборима казнили.

- Ја сам то сматрао као дио политичке борбе. И свакоме од нас након истека мандата грађани суде о томе како смо радили, али са толиким непријатељством и потцјењивањем дочекати некога из Републике Српске и да се толико боре да на функцијама остане неко из ФБиХ, то је испод сваког очекивања - истиче Тегелтија.

Он је додао да ће, о томе да ли су добро радили или не, грађани судити на изборима 2022. године.