latinica  ћирилица
07/12/2019 |  08:41 | Аутор: РТРС

Данас облачно и мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и мало топлије него претходних дана.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутрос је суво уз умјерену до претежну облачност, на крајњем југу постоје услови за слабу кишу, понегдје у ријечним долинама и котлинама могућа је магла или ниска облачност.

Крајем дана и током вечери у Семберији и Посавини постоје услови за слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен, промјенљив вјетар.

Највиша дневна температура биће од осам до 14, на планинама око пет степени Целзијусових.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница, Вишеград и Соколац минус један, Сарајево, Нови Град, Приједор, Рудо и Фоча нула, Бањалука, Градишка, Србац, Ливно и Шипово један, Хан Пијесак, Бугојно и Чемерно два, Бијељина, Тузла и Сребреница три, Добој, Калиновик и Мркоњић Град четири, Зворник и Рибник пет, Гацко, Мостар и Мраковица шест, Билећа седам, Требиње девет степени Целзијусових.

У Билећи је у протекла 24 часа пало 16 литара кише по метру квадратном, у Требињу 14, Гацку 13, док је у Калиновик у пало седам.

Висина снијега у 7.00 часова на Хан Пијеску била је пет центиметара, на Сокоцу и у Мараковици четири, док су на Чемерну измјерена три центиметра.