latinica  ћирилица
03/12/2019 |  16:27 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Власеница, Вишеград и Петрово - Потписани уговори о суфинансирању пројеката

У Министарству управе и локалне самоуправе потписани су уговори са начелницима општина Власеница, Вишеград и Петрово о суфинансирању пројеката у тим локалним заједницама у износу од 61.500 марака.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић је истакла да ће за Власеницу бити издвојено 30.000 КМ за суфинансирање пројекта побољшања енергетске ефикасности јавне расвјете, Вишеград ће добити 16.500 КМ за пројекат модернизације Дома здравља, а Петрово 15.000 КМ за унапрађење образовања.

- За нас је овај модел рада веома важан, јер директно помажемо изразито неразвијеним општинама. Грант за ове намјене је у овој години 300.000 КМ, а до сада смо утрошили око 170.000 КМ - рекла је новинарима Решићева и подсјетила да су суфинансирањем пројеката обезбијеђене инвестиције од милион КМ.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић нагласио је да је вриједност пројекта побољшања енергетске ефикасности јавне расвјете 270.000 КМ.

- Осим од Министарства управе и локалне самоуправе, за реализацију овог пројекта добили смо и средства у износу од 100.000 КМ од УНДП-а. Урбани дио наше општине добиће најсавременију ЛЕД расвјету - рекао је Краљевић.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да ће у локалном Дому здравља бити набављен савремени ултразвучни апарат, а вриједност пројекта је 62.000 КМ.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да ће у тој локалној заједници бити реконструисане двије основне и средња школа, те набављени рачунари, за шта ће бити издвојено 30.000 КМ. 

Решићева је најавила да ће до краја године уговори суфинансирања пројеката бити потписани са још шест локалних заједница.