latinica  ћирилица
03/12/2019 |  14:28 ⇒ 14:28 | Аутор: Б92

Пораз рукометашица Србије (ФОТО)

Женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Норвешке 28:25, у трећем колу Свјетског првенства у Јапану.
Рукометашице Србије и Норвешке (фото:моззартспорт) -
Рукометашице Србије и Норвешке (фото:моззартспорт)

Екипа Љубомира Обрадовића одиграла је сјајну утакмицу против великог фаворита, али је крајем утакмице попустила и доживјела први пораз.

Имала је Србија напад за минус један, на два минута до краја, међутим арбитри су донијели сумњиву одлуку, тачније фаул у нападу Драгане Цвијић, потом су је искључили и ту је био крај меча.

Србија у наредном колу игра против Холандије (сриједа 10.00), док се Норвешка састаје са Анголом.

Најефикаснија код Србије била је Кристина Лишчевић са шест голова, пет је постигла Драгана Цвијић, док су по четири имале Стоиљковић и Николић. У побједничком саставу бриљирале су Офтедал и Арнтзен са по седам голова.

Српске рукометашице са сјајном енергијом ушле су у утакмицу. Иако аутсајдери, Србија је играла одличан рукомет и послије десетак минута имала је +2, 6:4.

Норвешка се мучила да постигне гол када има играчицу више и чини се да су лакше пролазиле одбрану Србије када се играло шест на шест.

Српкиње су имале и 11:9 у завршници, али су Норвежанке успјеле да направе серију и на полувријеме оду са минималном предношћу, 13:12.

Очекивало се да ће Норвешка наоштрено ући у друго полувријеме и то се десило. Постизале су голове као од шале, још су имале и наклоњеност судија и убрзо је било +4, 23:19.

Чинило се да је крај меча када је Ауне на девет минута до краја постигла гол за +5 (25:20), међутим борбене Српкиње су успјеле да се врате.

Екипа Љубомира Обрадовића имала је напад да смањи заостатак на свега један гол, али су арбитри досудили фаул у нападу Драгане Цвијић, у ситуацији када је пивот Србије био фаулиран. Арбитри су то другачије видјели и ту је утакмици био крај.

Norwaymeet Serbiain round3 #japan2019
Watch live now: https://t.co/nD1vqjxuSw@rssrbije @NORhandball#handinhand pic.twitter.com/6TsAjHlvP6

— IHF (@ihf_info) December 3, 2019 >