latinica  ћирилица
03/12/2019 |  13:50 | Аутор: СРНА

Милетић: Тужилачки и полицијски органи да ураде свој посао

Хрватски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Златко Милетић изјавио је да одговорност за процесуирање држављана БиХ који су на међународној потјерници због учешћа на ратиштима у Ираку и Сирији имају у првом реду тужилачки и полицијски органи.
Златко Милетић - Фото: Глас Српске
Златко МилетићФото: Глас Српске

- Уколико за неку особу имате валидне доказе да постоји реална опасност да ће наставити да се бави терористичким актима или да ће наговарати друга лица овдје или негдје другдје да то раде, не вјерујем да ће Суд БиХ или неки други суд таква лица ослободити - истакао је Милетић у изјави медијима.

Према његовим ријечима, приоритет је да се приликом најављеног скорог повратка држављана Бих који су били на ратиштима у Ираку и Сирији утврди њихов идентитет и да ли постоје основи да евентуално одговарају за учешће у терористичким и другим нападима у земљама из којих долазе.

Милетић је указао и на потребу адекватног збрињавања дјеце која треба да стигну из кампова у Сирији, а која нису учествовала у кривичним дјелима.

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је данас да ово министарство предузима све што је у могућности како би до суботе било урађено све што је могуће за пријем држављана БиХ који треба да буду депортовани из кампова у Сирији и Ираку.