latinica  ћирилица
03/12/2019 |  10:55 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Сарадња Министарства и Клуба пословних жена Српске

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и извршни директор Клуба пословних жена Српске Ружа Лукић потписали су данас у Бањалуци меморандум о пословној сарадњи у креирању, припреми и реализацији различитих пројеката.
Бањалука - Петричевић, Лукић - потписан меморандум о пословној сарадњи - Фото: СРНА
Бањалука - Петричевић, Лукић - потписан меморандум о пословној сарадњиФото: СРНА

Један од циљева меморандума је у успостављање активности и програма у сврху развоја и подизања квалитета предузетништва жена, те развоја предузетничких потенцијала жена предузетница.

Петричевић је рекао да се потписивањем меморандума наставља сарадња и каналишу заједничке активности у смислу подизања свијести и пословања жена као предузетница, што је у складу са Стратегијом развоја женског предузетништва у Српској 2019-2023. година коју је усвојила Народна скупштина Српске.

- И наредних година ћемо заједничким активностима настојати да унаприједимо концепт рада и пословања, како самог Клуба, тако и предузетништва жена у Српској - рекао је Петричевић и додао да је ресорно министарство подржало оснивање Клуба пословних жена Српске.

Лукићева је рекла да је овај клуб данас потврдио дугорочно партнерство са Министарством привреде и предузетништва Српске с циљем заједничког доприноса развоју женског предузетништва и јачању позиције жена у бизнису.

- Потписивањем овог документа шаљемо поруку да су партнетрство и заједнички рад веома важни. У наредном периоду очекујемо да путем заједничких пројеката на институтуционалан начин доприносимо ширим вриједностима, али желимо и поручити да су жене ресурс Републике Српске - нагласила је Лукићева.

Суоснивач Клуба пословних жена Републике Српске Вања Петровић рекла је да је трећина жена у Српској у оквиру власништва и сувласништва у бизнис концепту у привредним гранама, додајући да је циљ ресорног министарства и Клуба да се тај број повећа путем разних канала подршке.

- Сматрамо да су жене велики потенцијал и да само улагање у њих може довести до покретање нових привредних субјеката и партнерстава у бизнису - навела је Петровићева.