latinica  ћирилица
03/12/2019 |  10:47 ⇒ 10:58 | Аутор: СРНА

Вучић и Церар: Очувати стабилност западног Балкана

Предсједник Србије Александар Вучић и министар иностраних послова Словеније Миро Церар констатовали су данас у Београду да су обје земље искрено заинтересоване за очување стабилности западног Балкана, његову европску перспективу, као и за наставак дијалога на свим нивоима.
Миро Церар и Александар Вучић (фото:инстаграм) -
Миро Церар и Александар Вучић (фото:инстаграм)

Вучић је поздравио активан ангажман Словеније у региону западног Балкана путем њеног учешћа у Берлинском процесу и изразио очекивање да ће се Берлински процес убудуће поново усредсредити на повезивање, нарочито инфраструктурно, као и на економску сарадњу.

Он је истакао да је продубљивање политичког дијалога од изузетног значаја за јачање билатералне сарадње двије земље, о чему свједочи и заједничка сједница влада Србије и Словеније која ће бити одржана средином децембра у Србији, као и предстојећа посјета словеначког премијера Марјана Шареца.

Вучић је нагласио да је Словенија посебно важан економски партнер Србије и додао да је Србија спремна за даље развијање економских односа, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Током сусрета са Цераром, Вучић је још једном нагласио да се Србија од почетка дијалога Београда и Приштине суочава са великим и озбиљним проблемима у спровођењу постигнутих договора због опструкције Приштине.

- Упркос оваквом понашању Приштине, Београд остаје суштински и чврсто опредељен да сва отворена питања решава дијалогом у интересу помирења и стабилизације прилика у региону - поручио је Вучић.