latinica  ћирилица
03/12/2019 |  10:04 ⇒ 13:19 | Аутор: СРНА

Вуковић: Дан Републике у Источном Сарајеву мора имати више садржаја

Члан Одбора за обиљежавање прославе Дана Републике Српске - 9. јануара Ненад Вуковић изјавио је да ће Одбор понудити организовање концерта Полицијског оркестра МУП-а уз обраћање предсједника Републике 10. јануара у Источном Сарајеву, те да очекује да ова значајна манифестација наредне године у том граду буде организована са више програмских садржаја.
Ненад Вуковић - Фото: СРНА
Ненад ВуковићФото: СРНА

Вуковић је навео да је на сједници Одбора за прославу Дана Републике Српске подсјетио чланове Одбора да су Источно Сарајево и Пале родно мјесто Републике Српске и мјесто стварања многих институција, те да је потребно да се у том дијелу Српске организује догађај републичког карактера са високим званицама и великом медијском пажњом.

- Зашто не би и комплетан програм са дефилеом и пријемима био организован у Источном Сарајеву, гдје имамо све неопходне капацитете за такву врсту манифестације - упитао је Вуковић, додајући да грађани Источног Сарајева то заслужују.

На јучерашњој сједници Одбора Вуковић није подржао Програм обиљежавања у којем су, како је истакао, сви догађаји поново резервисани за Бањалуку и само један за град Брчко.

- Прошле године сам подржао Програм због обећања да ће ове године бити испоштована моја сугестија да се уважи чињеница да је 9. јануар датум везан за наш крај, првенствено за Сарајево, гдје је у хотелу `Холидеј ин` 1992. године проглашена Српска Република БиХ - истакао је Вуковић у саопштењу.

Вуковић, који је градоначелник Источног Сарајева, оцијенио је да би организовање концерта Полицијског оркестра МУП-а у Источном Сарајеву било показивање добре воље од Одбора и додао да ће Градска управа подржати сваку активност у Источном Сарајеву и Палама.