latinica  ћирилица
03/12/2019 |  09:58 | Аутор: СРНА

Чланови Предсједништва у званичној посјети Словенији

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и чланови Предсједништва Милорад Додик и Шефик Џаферовић боравиће сутра и у четвртак, 5. децембра, у званичној посјети Словенији током које ће се састати са највишим словеначким званичницима.
Чланови Предсједништва БиХ - Фото: klix.ba
Чланови Предсједништва БиХФото: klix.ba

У част чланова Предсједништва БиХ, на Конгресном тргу у Љубљани сутра у 10.00 часова биће уприличена церемонија свечаног дочека са војним почастима, а дочекаће их предсједник Словеније Борут Пахор, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Након свечаног дочека, предсједавајући и чланови Предсједништва БиХ положиће вијенце на Споменик жртвама ратова на Конгресном тргу, а потом ће са предсједником Словеније свечано открити Клупу пријатељства.

Чланови Предсједништва БиХ и Пахор састаће се у 10.40 часова у предсједничкој палати.

Званични састанак делегација БиХ и Словеније биће одржан у 11.30 часова, а за 12.05 часова планирана је конференција за новинаре на којој ће се обратити Комшић и Пахор.

Протоколом посјете предвиђен је сусрет са предсједником Државног збора Словеније Дејаном Жиданом у 12.50 часова.

Чланови Предсједништва БиХ посјетиће Међународни фонд за деминирање и помоћ жртвама мина /ИТФ/ и разгледати изложбу фотографија "Десет година рада ИТФ-а у БиХ на пољу деминирања" у 15.05 часова, а у 19.00 часова биће одржана свечана вечера коју у част Предсједништва БиХ приређује предсједник Словеније.

У четвртак, 5. децембра у 10.45 часова, чланови Предсједништва БиХ, Пахор и чланови академске заједнице одржаће на Новом универзитету предавање о теми "Погледи/стајалишта на уставноправна питања БиХ".

У 12.00 часова биће одржан састанак званичних делегација БиХ и Владе Словеније на челу са предсједником Владе Марјаном Шарецом.