latinica  ћирилица
02/12/2019 |  19:38 ⇒ 22:13 | Аутор: РТРС

Костајница: Формирана нова скупштинска већина

У Скупштини општине Костајница формирана је нова скупштинска већина. Чиниће је 12 одборника из седам странака. Главни циљ им је стабилизација финансијског стања у општинском буџету. Начелник општине Драго Бундало, који је изгубио подршку одборника тврди да је ријеч о политичкој одлуци.

Предсједници општинских одбора СНСД-а, Уједињене Српске, Социјалистичке партије, СДА, ДНС-а, НДП-а и ПДП-а, потписали су Споразум о будућем заједничком дјелавању у СО Костајница, и тако формирали нову скупштинску већину. Како је поручено – сви потписници Споразума окупљени су око истог циља.

- Стабилизација финансијска општине Костајница, рјешавање проблема по негативном ревизорском извјештају, другом негативном узастопном, и то је то - навео је Никола Јањетовић, предсједник СО Костајница, иначе одборник из СНСД-а.

Формирањем нове скупштинске већине, истакнуто је, створена је претпоставка за рјешавање неких од највећих проблема, са којима је Костајница суочена.

- Оно што нам је битно да ће нова скупштинска већина радити на бази договора, а све с истим циљем, а то је спас и опстанак наше општине - нагласила је Диана Чекић, предсједница општинског одбора ПДП-а Костајница.

Марко Чолић, предсједник општинског одбора СП-а Костајница, истиче да су сада укључене политичке партије које имају власт и на нивоу Српске.

- Политичке партије које имају власт на нивоу Републике Српске су укључене у ову коалицију, и мислим да је то једна додатна предност за ову нашу општину - наглашава Чолић.

Костајници је већ дуго неопходна политичка смјена генерација, истиче Невен Ђенадија из Уједињене Српске. Ипак, опозив начелника општине, према његовим ријечима, за сада – није извјестан.

- Видјећемо, вјероватно ће бити и тих идеја, и причаће се на овој скупштинској већини и о томе, али за сада, како ствари стоје, до тога неће доћи - рекао је Невен Ђенадија, одборник Уједињене Српске у СО Костајница.  

Начелник општине поручује да нема ништа против ове одлуке одборника, јер је, каже, нормално да странке из опозиције покушавају да изграде што бољу позицију прије наредних избора.

- Чекам шта ће та већина да изнесе као план, значи, шта они желе са потписом тог споразума, и шта су њихови планови, надам се да су планови не само смјена кадрова, него и поступци који ће побољшати стање у самој општини - поручио је Драго Бундало, начелник општине Костајница.  

Данас потписан Споразум, како је наглашено, не обавезује странке потписнице на формирање коалиције за наредне локалне изборе, него се стриктно односи на заједничко дјеловање у Скупштини општине Костајница до локалних избора 2020. године.