latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:13 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Имена оптужених у случају убиства Оливера Ивановића

Специјално тужилаштво Косова поднијело је Основном суду у Приштини у оквиру случаја убиства Оливера Ивановића оптужницу против Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Силване Арсовић, Рада Басаре и Жарка Јовановића.

Специјално тужилаштво наводи да су Спасојевић, Рошић и Басара у притвору, док су за наводно организаторима ове групе Миланом Радојичићем, Звонком Веселиновићем и Жечком Бојићем расписане међународне потјернице јер су у бјекству.

Оптужница је упућена Посебном одјељењу суда пред којим ће се судити за тешка кривична дјела, укључујући ратне злочине.

Оптужница је поднесена због сумње да су починили кривична дјела учешће или организовање криминалне групе, злоупотреба службеног положаја или овлашћења, те помоћ у извршењу кривичног дјела тешког убиства.

У овом случају оптужница је поднесена и за кривична дјела неовлашћено посједовање, контрола или посједовање оружја, откривање службене тајне, злоупотреба службене дужности - саизвршилаштво и манипулација доказима саизвршиоца.

Тужилаштво наводи да су до подношења ове оптужнице предузете бројне истражне радње и да је саслушано око стотину свједока.

Оливер Ивановић убијен је испред сједишта Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у сјеверном дијелу Косовске Митровице 16. јануара прошле године, са шест хитаца испаљених из, како се сумња, возила у покрету.