latinica  ћирилица
02/12/2019 |  14:02 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Патријарх српски са Вучићем: Више рада и јединства учиниће Србију бољом (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић и Његова светост патријарх српски Иринеј сагласили су се данас да су више рада и више јединства оно што ће увијек давати знатно веће резултате на свим пољима, те Србију чинити бољом и организованијом државом за све њене грађане.
Вучић са патријархом српским Иринејом (фото: predsednik.rs) -
Вучић са патријархом српским Иринејом (фото: predsednik.rs)

Патријарх Иринеј информисао је Вучића о текућој фази завршних радова на Храму Светог Саве на Врачару и жељи да до краја наредне године Храм буде завршен и освештан, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Он је захвалио Вучићу за његову личну и несебичну посвећеност и помоћ коју је држава обезбиједила за завршетак радова на Храму Светога Саве, наводи се у саопштењу.

Вучић је рекао да ће држава наставити да помаже завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару и да ће завршен Храм бити један од најпрепознатљивијих симбола Србије.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 2, 2019 at 3:10am PST

Предсједник Србије је информисао патријарха Иринеја о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи, додаје се у саопштењу.

Вучић и патријарх Иринеј разговарали су о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву.

Састанку су присуствовали епископ бачки Иринеј, владика ремезијански Стефан, који је и старјешина Храма Светог Саве, генерални секретар предсједника Никола Селаковић, шеф кабинета предсједника Србије Ивица Којић и лични секретар патријарха Дејан Накић.