latinica  ћирилица
02/12/2019 |  12:52 | Аутор: СРНА

Баруџија: Станивуковић да се јавно огради од Бегићевог поступка

Члан Главног одбора СНСД-а Алекса Баруџија позвао је данас бањалучки одбор ПДП-а и његовог предсједника Драшка Станивуковића да се јавно ограде од срамног поступка предсједника Младих ПДП-а Бањалука Ивана Бегића који је оскрнавио "Криви сат" на Тргу Крајине - споменик жртвама бањалучког земљотреса.
Алекса Баруџија - Фото: Facebook
Алекса БаруџијаФото: Facebook

Баруџија сматра да би Градски одбор ПДП-а морао да се дистанцира и извини због овог поступка због сопственог дигнитета.

- ПДП и Станивуковић лично морају јасно и гласно да кажу да ли их је срамота због Бегићеве срамоте којом је увриједио све Бањалучане, какве год оне политичке оријентације били. Овдје нема простора за изврдавање и само су два могућа одговора - да ли Станивуковић подржава скрнављење споменика или осуђује Бегићево понашање - рекао је Баруџија Срни.

Он је навео да ће ПДП, уколико изостане извињење, послати јасну поруку да је једини смисао њиховог политичког дјеловања смишљање ријалити скечева, а не нуђење конкретних политичких рјешења.

- Ако им је ријалити сврха сам по себи, онда свог младог глумца Бегића слободно могу послати у "Парове" па нека тамо забавља јавност, заједно са Змајем од Шипова и сличним ликовима - истакао је Баруџија.

Према његовим ријечима, скрнављење споменика на Тргу Крајине представља још један покушај прикупљања јефтиних политичких поена под изговором борбе за људска права.

- Све у свему, ово је већ виђено, али и неуспјешно, пошто је јавност, судећи према реакцијама, прозрела овакве покушаје манипулације - рекао је Баруџија.

Предсједник Младих бањалучког ПДП-а Иван Бегић поставио је знак забране проласка за пјешаке на "Криви сат" на Тргу Крајине, спомен-обиљежје које подсјећа на разорни земљотрес који је погодио Бањалуку 1969. године.