latinica  ћирилица
02/12/2019 |  12:07 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

На Зеленковцу одржан први Кантарион

На излетишту Зеленковац код Мркоњић Града протеклог викенда одржан је први шумски фестивал кантаутора Кантарион, на којем је наступило осам извођача из Словеније, Хрватске, Србије и БиХ.

Предсједник Еколошког покрета Зеленковац, Борислав Јанковић, рекао је новинарима да је ово нова манифестација која је понудила два дана незаборавног дружења уз квалитетне ауторе.

- У новембру немамо дешавања, па смо дошли на идеју да осмислимо необичну причу. Свирке су у галерији гдје је атмосфера интимнија и другачија је конекција са извођачима него на отвореном - каже Јанковић.

Он је додао да су посјетиоци задовољни и да су уживали у прелијепом природном амбијенту, те да се нада да ће идеја опстати и да ће се фестивал наставити.

Алекса Јанковић из Бањалуке каже да му је ово први наступ ове врсте и да је ово знак да људи проналазе свој начин да буду креативни.

- Бавим се писањем поезије и мало музиком, самоук сам. Научио сам свирати инструмент и почео да уклапам своју поезију у музику. Свирам џез, блуз, има свега, а мој звук је мало тврђи и јачи - објашњава Јанковић.

Марко Бабовић, који је на Зеленковац стигао из Новог Сада, каже да је одушевљен природом и организацијом фестивала.

- Атмосфера је феноменална, природа прелијепа, кантаутори добри. Представио сам неке своје пјесме, мој репертоар је алтернативнији рок. Музика ми је хоби и уживам у њој - нагласио је Бабовић.

Организатор је Еколошки покрет Зеленковац, а фестивал су подржали општина Мркоњић Град и бројни спонзори.