latinica  ћирилица
01/12/2019 |  16:17 | Аутор: Б92

Шампионски за крај – Луис Хамилтон славио у Абу Дабију

Актуелни шампион Формуле 1, Луис Хамилтон, доминантном представом тријумфовао је на посљедњој трци сезоне испред Макса Ферстапена и Шарла Леклера.

Добар старт смо видјели у Абу Дабију, није било већих проблема осим контакта Гаслија и Переса.

Чим се изашло на правац тако је Леклер обишао Макса Ферстапена, пробао је исто то да уради и Фетел, али се Макс одбранио. Већ у 4. кругу је ДРС искључен због техничких проблема, за то вријеме Хамилтон већ поставља најбржи круг трке.

Убрзо се Ботас пробио до борбе за бодове, а први потез (одлазак у бокс) повукао је Ландо Норис, а убрзо су и остали кренули за њим. Леклер по изласку из бокса поставља најбржи круг, а Сајнц излази са стазе како би задржао позицију и избјегао инцидент са Рикардом.

По угледу на Сајнца и Рикарда, Ђовинаци и Кубица су имали свој инцидент. Кубица није желио да се склони и отвори пролаз, па је дошло до мало јачег ударца и били су под истрагом. Хамилтон је искористио прозор, отишао у бокс и вратио се са најбржим кругом трке.

Није било превише узбуђења у овој трци, а видјели смо и сјајну борбу Шарла Леклера и Макса Ферстапена, послије које је умало дошло до инцидента, али су њих двојица били врло опрезни, ма колико били агресивни.

Још једна борба Ферарија и Ред Була приређена је пред сам крај трке када смо гледали фантастичан дуел Себастијана Фетела и Александера Албона, где је такође умало дошло до инцидента, али је све било чисто. За то вријеме, Луис Хамилтон је поставио најбржи круг трке временом 1:39:715.

Управо је он био побједник, Луис Хамилтон. Успио је шампион на доминантан начин да освоји Абу Даби и да иза себе остави Ферстапена и Леклера, које је успио да испрати фантастични Валтери Ботас који је трку почео са зачеља.

Албон и Фетел су били на позицијама 5 и 6, да би Перес, Норис, Квјат и Сајнц комплетирали најбољих десет. Рикардо, Хулкенберг, Раиконен, Магнусен, Грожан, Ђовинаци, Расел, Гасли и Кубица завршили су поредак, да би једини одустао Ланс Строл.

Побједом број 84 за Луиса Хамилтона завршена је и ова сезона Формуле 1. Надамо се да сте уживали и најбржи свјетски караван поново ћемо пратити заједно 2020. године.