latinica  ћирилица
29/11/2019 |  15:26 | Аутор: СРНА

Вулин: Загреб има право да се наоружава, али и Београд

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да Хрватска има право да се наоружава јер је суверена држава, али да то исто право има и Србија као војно неутрална земља.

Вулин је, поводом најављене донације борбених возила САД хрватској војсци, рекао да оно што се допушта Хрватској или било којој другој земљи мора бити дозвољено и Србији.

Он је истакао да Србија има више права и више разлога да се опрема и наоружава него све земље у њеном окружењу јер је једина војно неутрална земља која не може да рачуна на било чију помоћ, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Не желимо да слушамо како није добро када се Србија опрема и наоружава, а земље у нашем окружењу, па и Хрватска, могу да добијају наоружање, могу да купују, могу да добијају донације - рекао је Вулин.

Он је нагласио да Србија никоме не тражи да јој полаже рачуне, али исто тако ником другом неће полагати рачуне како чува своју безбједност и како чува Србе без обзира на то гдје они буду живјели.

- Докле год је на челу земље председник Александар Вучић, Србија ће бити војно неутрална, сама ће доносити одлуке, сама ће опремати своју армију и на истоку и на западу, гдје год мисли да је корисно и потребно  - истакао је Вулин.