latinica  ћирилица
29/11/2019 |  14:50 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Шкрба: Нисам се пријавио на конкурс

Шеф кабинета министра иностраних послова БиХ Саво Шкрба истакао је да се није пријавио на конкурс за главног инспектора - министра савјетника у канцеларији за контролу дипломатских и конзуларних послова.

Шкрба је у демантију поводом текста под насловом "Инфосрпска: МИП БиХ - приватно предузеће ПДП-а" истакао да је у њему објављено низ неистина у вези са његовим именом, "чиме је свјесно обмањена јавност у Републици Српској и БиХ и нанесена штета његовом угледу".

- Овај текст није Срнин ауторски текст, већ је пренесен са портала Инфосрпска, за који је одавно познато да је дивљи портал, без импресума, имена уредника, адресе и броја телефона, и као такав не испуњава ни основне елементе за регистрацију јавног медија, а самим тим и крши све етичке норме новинарског извјештавања - истакао је Шкрба.

Према његовим ријечима, уколико је Новинска агенција хтјела да се бави овом темом, информације су доступне у Министарству иностраних послова БиХ, као и у Агенцији за државну службу БиХ, и лако су провјерљиве чињенице.

Он је истакао да је тај конкурс расписан 24. октобра и затворен 14. новембра и да међу именима пријављених нема његовог имена, што је могло да се сазна увидом у документацију, која није затражена