latinica  ћирилица
28/11/2019 |  13:52 | Аутор: РТРС

Бањалука: Још милион КМ за наставак градње Шарговачке улице

У наредној години планиран је наставак изградње Шарговачке улице, централне саобраћајнице кроз истоимено бањалчуког насеље, за шта је из градског буџета предвиђено милион КМ, саопштено је из Градске управе.
Шарговац - Фото: РТРС
ШарговацФото: РТРС

У Одјељењу за саобраћај и путеве наводе да је почетком октобра у функцију пуштена прва дионица ове улице у дужини од 900 метара.

- Шарговац је густо насељено мјесто које је добило модерну саобраћајницу, а идуће године планирамо наставак радова градњом нове дионице - од раскрснице са Поткозарском улицом, у дужини од око километар -  навели су из ресорног одјељења.

У саопштењу је наведено да слиједи припрема документације, односно израда урбанистичко-техничких услова за изградњу Шарговачке улице, за које је ових дана изабрана пројектантска кућа, након чега слиједе израда пројектне документације и рјешавање имовинских односа.

Градња прве дионице саобраћајнице кроз Шарговац, за коју је средства од око милион КМ обезбиједила Влада Републике Српске, почела је у марту, у оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради".

Ријеч је о једном од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, који има велики утицај на квалитет живота у Шарговцу, једном од најбрже растућих бањалучких насеља у којем данас живи око 7.500 становника.

- И у другој фази радова, односно наставку градње нове дионице, планиран је наставак саобраћајнице у истом путном профилу, односно коловоз ширине шест метара са обостраним тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом, те аутобуским стајалиштима - истакли су у ресорном одјељењу.