X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
28/11/2019 |  11:40 ⇒ 17:56 | Извор: РТРС

Конференција "Приједор инвест 2019: Трансформација" (ФОТО)

У Приједору је отворена дводневна инвестициона конференција "Приједор инвест 2019: Трансформација"

Организатори ове конференције су Град Приједор, Подручна привредна комора Бањалука и Агенција за економски развој града Приједора ПРЕДА.

Учесници прве инвестиционе конференције су представници локланих заједница, амбасадори, представници влада али и привредници.

Конференција "Приједор инвест 2019 трансформација" (Фото: РТРС)

Концепт дводневне конференције представљен је кроз три паралелна сегмента – конференцијски, изложбени дио и сусрете заинтересованих учесника.

- Овдје је циљ да међусобно размјенимо искуства у овим процесима, а морам признати, без обзира колико неки систем или групација знала, добро је чути и друга мишљења јер се увијек може сазнати нова идеја и нови модел како се даље развијати - рекао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

Горан Рачић, предсједник подручне Привредне коморе Бањалука истакао је да конференција у Приједору добро организована, те да је ове године добила међународни карактер са много компанија из региона и ЕУ. Како је истакао, то је добар модел како конференција треба да се развија у наредном периоду.

Партнери инвестиционе конференције су и општина Идрија из Словеније и групација Колектор, а подршка је стигла и од Владе Швајцарске, МЕГ пројекта и УНДП-а.