latinica  ћирилица
20/11/2019 |  21:16 | Аутор: СРНА

ХНС: Дијалогом и компромисом до успостављања власти

Хрватски народни сабор БиХ поздравио је одлуку Предсједништва БиХ о успостављању власти и наставак рада на евроатлантском путу БиХ.
ХНС (Фото: hnsbih.ba) -
ХНС (Фото: hnsbih.ba)

Из ХНС-а наводе да су, као кровна организација Хрвата у БиХ, политиком дијалога и сарадње интензивно радили на рјешавању препрека у успостављању власти.

- Имплементација изборних резултата, провођење реформских процеса и наставак евроатлантских интеграција постојани су и достижни циљеви, који се континуирано морају заснивати на уважавању равноправности конститутивних народа, легитимног представљања, демократских процеса и једне, усаглашене и заједничке будућности домовине БиХ - саопштено је из Канцеларије за информисање ХНС-а.

У будућем раду, ХНС БиХ ће, како се наводи, наставити да се залаже за напредак ка чланству у ЕУ и Сјевероатлантском савезу.

Предсједништво БиХ именовало је јуче Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара БиХ, те донијело одлуку да се у у НАТО сједиште у Бриселу достави документ Програм реформи БиХ.

- Документ ће бити достављен дан након што Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара у Савјету министара - додаје се у саопштењу Предсједништва БиХ.