latinica  ћирилица
19/11/2019 |  20:51 | Аутор: СРНА

Стевандић: Добра политика Републике Српске

Предсједник странке Уједињена Српска Ненад Стевандић оцијенио је вечарас као успјех политике Републике Српске да Годишњи национални програм не буде документ који се шаље у Брисел, него да то буду реформски правци одбране.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

- Реформа је широко постављен појам, не значи никакво чланство и у документу пише да није обавезно чланство у НАТО, нити план приступања. То је нама довољно јер је у складу са резолуцијом Народне скупштине Републике Српске - рекао је Стевандић новинарима у Бијељини, гдје присуствује политичком скупу странке.

На критике опозиције у Републици Српској и из Федерације БиХ, Стевандић каже да онај ко губи има право да се љути, па и да лаже.

- Сачекаћемо да вријеме покаже да ћемо ми бити на платформи Народне скупштине Републике Српске и резолуције о војној неутралности - истакао је он.

Стевандић је напоменуо да се српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао данас са предсједником Србије Александром Вучићем, те оцијенио да Република Српска води врло добру политику.

- У контакту смо и са источним и са западним партнерима. Република Српска води врло добру политику која се није помјерила ни лијево, ни десно, а своје пријатеље, који чувају њен субјективитет, неће изневјерити, ни Србију, ни Русију, ни Кину, ни било кога, нити ће поклекнути под притисцима - поручио је Стевандић.

Лидер странке Уједињена Српска је закључио да је то сигуран пут у будућност Републике Српске и да се тако омогућава наредним покољењима да живе у својој земљи.

Предсједништво БиХ именовало је данас Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара БиХ, те донијело одлуку да се у у НАТО сједиште у Бриселу достави документ Програм реформи БиХ.

- Документ ће бити достављен дан након што Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара у Савјету министара - додаје се у саопштењу Предсједништва БиХ.