latinica  ћирилица
19/11/2019 |  08:05 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично клизави, магла у вишим предјелима и котлинама

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично клизавим коловозима, а возачима се скреће пажња на маглу у вишим предјелима и у котлинама, те на могућност одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Републике Српске подсјећају да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме.

У току су радови на реконструкцији Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Каракај-Дрињача.

На магистралном путу Бијељина-Шепак, у мјесту Патковача, саобраћај се због радова одвија наизмјенично једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици Јоховац-Руданка због радова на регулисању улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це", кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

Настављени су радови на реконстукцији коловоза на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

Због радова на изградњи мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току су радови на изградњи мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу на дионици Крупац-граница Републике Српске Богатићи, на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

У Федерацији БиХ, на путним правцима Тузла-Орашје, Орашје-Градачац и Орашје-Оџак, видљивост је овога јутра смањена због магле, па се возачи позивају на појачан опрез.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.