latinica  ћирилица
18/11/2019 |  21:58 | Аутор: СРНА

Владајућа коалиција функционише, ПДП ће се још осипати

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да је стање у владајућој коалицији у Републици Српској добро и да она функционише јер је одржава јединствена идеја о снажној и успјешној Српској, док ће опозициони ПДП наставити да се осипа и остати без знатног броја важних људи.
Милорад Додик и Марко Павић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Милорад Додик и Марко Павић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Чак ни они који нас не воле не могу да избјегну да кажу да власт у Републици Српској функционише. Наравно да не стигнемо све да урадимо и да има проблема, али они нису онакви каквим их приказују неки из опозиције - истакао је Додик.

Он је за АТВ рекао да су односи са ДНС-ом оптерећени разним питањима, али је веома јасно да коалиција функционише.

- Са ДНС-ом смо разговарали неколико пута и сматрам да смо се разумјели - изјавио је Додик.

Он је нагласио да све политичке партије имају унутрашње проблеме, осим СНСД-а, у којем их, како истиче, неће ни бити.

- У клубу посланика СНСД-а нема дисонантних тонова, када се договори политика она се спроводи. Знамо из ког разлога је дошло до цијепања ДНС-а. Они покушавају да се консолидују, ми то уважавамо, али нисмо спремни да прихватамо да се у вези са постављањима све заврши, а онда се не поштују базичне политике. Али, тако функционише политички живот и нема ту ништа неприродно - истакао је Додик.

Коментаришући тврдње да је учествовао у цијепању ПДП-а из којег је проистекла нова странка ПДП 1999 чији је лидер Синиша Ђорђевић, Додик је рекао да са Ђорђевићем није имао такав контакт и да су спекулације саставни дио политике.

- Одбрана Бореновићу и осталима је базирана на неистини. Они морају да објасне зашто код њих постоје незадовољни људи који желе да формирају изворни ПДП. То значи да је основна идеја издана и да не функционише, него функционише нека друга коју је неко наметнуо са стране - каже Додик.

Према његовим ријечима, информације којима располаже говоре да осипању ПДП-а није крај.

- Они ће остати без знатног броја људи и то јаких имена, не зато што су изгубили однос према ПДП-у, него због тога што њихово руководство не спроводи њихове политике и упорно прави грешке - оцијенио је Додик.

Он је навео да ПДП мора да буде везан пупчаном врпцом за СДС јер никада не може ојачати да буде друга или трећа партија по снази у Српској.

- ПДП мора да се веже за јаче од себе. Једно вријеме су били са нама па су напустили јер је речено /Младену/ Иванићу да ће отићи у затвор ако не напусти СНСД. Онда је Иванић извукао ПДП из коалиције са СНСД-ом, отишли су са СДС-ом и видимо епилог. Управо му је Ђорђевић био адвокат и он може да то потврди - нагласио је Додик.