latinica  ћирилица
18/11/2019 |  20:22 ⇒ 20:22 | Аутор: Б92

Платини: ВАР? То је обична гомила смећа!

Бивши предсједник ФИФА Мишел Платини је поручио да је велики противник употребе видео технологије, посебно ВАР система.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Француз је био гост на италијанској државној телевизији РАИ и тамо је открио због чега је незадовољан употребом такозваног ВАР-а.

Платини је употребу овог система назвао правом "ноћном мором фудбала" и додао да није оптимиста да ће се ситуација ускоро довести у ред.

- Требало би ми барем пола сата да објасним зашто ВАР не рјешава проблеме. Он их само умножава. Ја сам против ВАР-а. Мислим да је то гомила смећа и нажалост, нема повратка назад -  изјавио је Платини.

Познато је да је он био суспендован 2015. у трајању од четири године. Све вријеме је тврдио да је невин. Вјерује да још није рекао посљедњу ријеч у фудбалу.

- Имам 64 године и времена за још једну, посљедњу авантуру. Не желим да направим грешку, морам добро да размислим. Само ћу истаћи да немам никакав контакт са тренутним предсједником ФИФА, Ђанијем Инфантином - додао је Платини.

За крај, рекао је још једну занимљиву ствар.

- У ФИФА не желе да будем њихов предсједник. Желио сам да браним фудбал јер сам ја био једини фудбалер који је постао први човејк ФИФА - закључио је Платини.