latinica  ћирилица
18/11/2019 |  17:50 | Аутор: СРНА

Сарајево: Неће бити нових кампова; СМ да се бави проблемом миграната

На хитној сједници Владе Кантона Сарајево закључено је да је бесмислено да се проблемом миграната баве кантоналне и општинске власти и да је крајње вријеме да се Савјет министара и власти БиХ почну бавити својим послом.

Кантонални премијер Един Форто рекао је да се мигрантска криза неће завршити брзо и да је незадовољавајући начин на који је њом до сада управљано, преносе федерални медији.

Форто је поручио да у Кантону Сарајево неће бити отварани нови кампови осим ако немају значај за рјешавање кризе на нивоу БиХ.

Међу закључцима донесеним на данашњој су, између осталог, да Влада Кантона Сарајево неће прихватити притисак на локалне заједнице, да Савјет министара у техничком мандату преузме одговорност, да знатно буде појачана источна граница, те да камп има максимално 200 кревета.

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица рекао је да су у посљедњем периоду имали много интервенција и да је ситуација углавном под конторлом, те упозорио да би долазак нових миграната значио проблем.

Начелник општине Хаџићи Хамдо Ејубовић рекао је да Савјет министара треба озбиљно да схвати ове закључке и по њима поступи, у супротном нико неће моћи контролисати кризу и сви ће бити у невољи.