latinica  ћирилица
18/11/2019 |  17:11 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Дејан Зорић, захваљујући хуманим људима, ускоро у новој кући

Након објављених прича у медијима, међу којима је и прилог наше телевизије о тешким условима у којима живи породица Зорић из Доњих Агића код Новог Града хуманост је превладала. Организатори акције су успјели прикупити добар дио средстава за градњу куће.

На ову хуману акцију организаторе су подстакли услови у којима живи једанаестогодишњи Дејан. Мајка га је оставила прије четири године и са собом одвела Дејанову млађу сестру. Бригу о Дејану преузела је бака Стана.

- Акција иде пуним замахом. Остаје нам још хуманитарни концерт за Деју који треба да се одржи у петак навече. Већину средстава смо прикупили - каже организатор акције Милан Јованић. 

Бака Стана Зорић истиче да би живот сада требао постати лакши.

- Да дијете није гладно ни прљаво, да иде редовно у школу, што кажу да иде на карате. Једина нам је жеља да нам то што куће направе - напомиње бака Стана.

Дејан Зорић је ученик петог разреда Основне школе "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима. Иако живи у тешким условима и до школе пјешачи 4,5 километра, то му није препрека да буде добар ученик и спортиста. Каже, једва чека дан када ће почети градња нове куће.

- Почели су људи да сакупљају новац за изградњу куће у којој ћу имати своју собу. Још да ми се врати сестра и нема више жеља - напомиње Дејан Зорић.

Поред многих донатора у акцију хуманости укључиће се и општина Нови Град као и запослени у школи чији је Дејан ђак.