latinica  ћирилица
18/11/2019 |  15:34 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Приједор: Наплата паркинга СМС порукама од Нове године

Приједорски возачи још не могу плаћати паркинг путем СМС-а и апликација као што је то пракса у другим градовима Српске. Плаћање СМС-ом требало би да заживи почетком сљедеће године, кажу у Градској управи.

У Приједору наплата паркинга се обавља на 730 паркинг мјеста путем 20 паркинг аутомата. Возачи кажу – проблем ситног новца, неисправност апарата за наплату, све су то тешкоће током плаћања паркинг мјеста које узимају много времена.

У Градској управи кажу, наплата паркинга путем СМС-а биће реализована након што се утврди цијена понуђене софтверске апликације, затим слиједи набавка опреме којом ће бити контролисана наплата паркинга.

- Град ће у овој фази коштати софтвер и набавка те опреме око 30.000 KM - каже Златко Ритан, савјетник градоначелника за инфраструктурне послове Приједор.  

У ширем центру града налази се 1.300 паркинг мјеста која нису под наплатом. Промјеном регулације саобраћаја у неколико приједорских улица, у овој години, формирано је још 100 паркинг мјеста од чега ће трећина бити под системом наплате.