latinica  ћирилица
17/11/2019 |  21:46 | Аутор: СРНА

Васиљевић: Вучић два дана провео на апаратима

Предсједник Србије Александар Вучић два дана је провео на апаратима на Војномедицинској академији у Београду, гдје је примљен у петак због кардиоваскуларних проблема, потврдила је његов савјетник за медије Сузана Васиљевић.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

Она каже да су јутрос сазнали резултате анализа и да је ситуација данас мало боља.

- Толико је било лоше да је сам тражио да га одведу у болницу. Трчали смо по белом свету у најгорим стањима, али је и сам схватио у овом случају да нешто није у реду - рекла је Васиљевићева за Телевизију Пинк.

Она каже да је Вучић добио велики број порука од званичника, међу којима и од француског предсједника Емануела Макрона, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, премија Албаније Едија Раме, предсједника Словеније Борута Пахора.

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је раније данас да предсједник Србије има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати љекарима Војномедицинске академије.

Лончар је навео да је по пријему процијењено да је предсједник Србије животно угрожен.

- У тој здравственој установи су медицински тимови моментално спровели све неопходне мере за санирање овако озбиљног стања, а предсједник Вучић је, добро одреаговао на терапију која му је преписана - рекао је Лончар.