latinica  ћирилица
17/11/2019 |  16:14 ⇒ 16:22 | Аутор: СРНА

Породица Лакић добила кров над главом

Породица Лакић из Смиљевца код Лопара добила је коначно кров над главом захваљујући локалној управи, лопарским привредницима и мјештанима.
Радо Савић са Миленком Ристићем посјетио породицу Лакић - Фото: СРНА
Радо Савић са Миленком Ристићем посјетио породицу ЛакићФото: СРНА

Трочлана породица Лакић није могла да обезбиједи новац да би покрили кућу у којој су живјели.

Иницијативу да им се помогне покренуо је власник фирме за производњу јахти "Смиљевац пром" Горан Гајић, а придружили су се општина и мјештани.

Милан Лакић рекао је да је у акцији прикупљено 6.000 КМ и да су захваљујући том новцу успјели да заврше кровну конструкцију. Он је захвалио свима који су помогли, те истакао како је од велике важности за његову породицу што су успјели да коначно добију кров над главом.

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је заједно са предсједником Скупштине општине Миленком Ристићем посјетио Лакиће.

Савић је навео је да су из буџета издвојили 3.200 КМ, а захвалио је и другима који су помогли ову породицу, посебно Гајићу.

Он је најавио да ће општина помоћи и другима којима је помоћ неопходна, те позвао активисте осталих мјесних заједница да обрате пажњу на сличне проблеме у својој околини.

Гајић, који је покренуо акцију да се помогне Лакићима, рекао је да они нису сами могли да скупе новац да покрију кућу, јер Милан и његова супруга немају сталан посао, што је био сигнал да им се помогне.

Он је напоменуо да је акција покренута прије мјесец дана и да су, осим мјештана, помогли и власници стоваришта грађевинског материјала.