latinica  ћирилица
16/11/2019 |  11:15 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Успјешно пословање болнице "Свети Врачеви" из Бијељине

У протеклих шест година у болници у Бијељини обављено је скоро милион прегледа. Од тога је 100.000 пацијената збринуто на болничком лијечењу и урађено око 25.000 операција. Уведене су нове дијагностичке процедуре, а у плану је и отварање одјељења која су неопходна да би се заокружила здравствена заштита у болници која од прије шест година функционише у новом савременом објекту.

Болница у Бијељини покрива територију на којој је око 200 000 становника Српске и то не само из Бијељине и Семберије. Задовољни су услугама запослених у овој здравственој установи.

Директор Опште болнице Свети Врачеви каже да љекари веома добро обављају свој посао, што показују резултати из претходног периода - око милион прегледаних пацијената од пресељења у нови објекат прије шест година. У новом простору са новом, савременом опремом, услуге су подигнуте на један виши ниво.

- Нарочито смо поносни на област хирургије, наши хирурзи су овладали врло савременим методама. У бијељинској болници се врло квалитетно ради хирургија дебелог цријева, хирургија панкреаса. У наредном периоду планирамо да унаприједимо васкуларну хирургију, хирургију јетре. Наравно, наша ангио сала свакодневно биљежи квалитет, биљежи успјехе, овдје долази велики број пацијената- изјавио је директор јавно-здравствене установе Општа болница "Свети Врачеви" у Бијељини Синиша Максимовић.

Преко 60 одсто пацијената у ангио сали је из других градова и општина Српске. Наставиће унапређење и увођење нових дијагностичких процедура.

- Неки наши стручни прохтјеви су већи и напредују и сигурно да ћемо у наредном периоду посветити пажњу и томе . Наш приоритет у наредном периоду јесте да учинимо додатни напор да отворимо психијатријско одјељење. То је нешто што фали овој болници, то је нешто што фали овом граду и ја се надам да ће у будућности учинити и тај корак и потпуно заокружити све оно што смо претходних година и планирали - нагласио је Максимовић.

У болници у Бијељини мисле и на будућност, па су тако тренутно у овој установи запослена 123 љекара, од којих је чак 36 на основним, а седам на усмјереним специјализацијама.