latinica  ћирилица
15/11/2019 |  16:23 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

"СДС и ПДП раде против Закључака НСРС и институција Српске" (ВИДЕО)

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да ова странка, за разлику од СДС-а и ПДП-а, има апсолутну спремност и одговорност да никада не дозволи да Републици Српској буде нанесена било каква штета.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Он је истакао да СДС и ПДП нису смјели да гласају за Закључке НСРС, рекавши да ове двије странке раде директно против Закључака Парламента и институција Републике Српске, њених грађана и српског народа у БиХ.

- То је нешто што им ми нећемо дозволити и због чега ћемо их на наредним изборима побиједити још убједљивије - поручио је Ковачевић, коментаришући саопштење ПДП-а у којем је наведено да ће, уколико Народна скупштина Републике Српске у наредном периоду усвоји измјене и допуне Кривичног законика Републике Српске, лидер СНСД Милорад Додик бити први који ће одговарати због издаје интереса Српске.

Ковачевић је подсјетио да је Додик у НСРС рекао да не постоји ниједна партија из Републике Српске која на одређени начин и под притиском није учествовала у преносу надлежности, те да је прихватиоп свој дио одговорности.