latinica  ћирилица
15/11/2019 |  08:03 ⇒ 08:56 | Аутор: РТС

Србија тешком муком до побједе над Луксембургом

Фудбалска репрезентација Србије савладала је селекцију Луксембурга са 3:2 у мечу квалификација за Европско првенство.

Изабраници Љубише Тумбаковића уписали су неопходну побједу над Луксембургом у жељи да изборе пласман на Европско првенство.

"Орлови" су били убједљиви, створили велики број шанси, у два наврата водили са два гола, али дозволили гостима да се врате у меч и до посљедњег звиждука учине га неизвјесним.

Србија је на полувреме отишла са предношћу од 2:0, а оба гола постигао је Митровић.

Први је услиједио након сјајне асистенције Тадића, гдје је Митровић са друге стативе главом смјестио лопту у мрежу.

Други гол је била соло мајсторија Митровића, који је повукао контру и упутио сјајан ударац, који је додуше закачио играча у блоку и преварио голмана Мориса.

Могла је Србија и убједљивије да води након 45 минута, али је поменути Морис у неколико наврата одлично интервенисао.

У другом полувремену Луксембург је пружао много већи отпор, што се одразило на резултат.

На 2:1 гости су смањили почетком другог полувремена. Жерсон је искористио добар повратни пас и након окрета матирао Дмитровића.

Радоњић је у 70. минуту поново донио два гола предности "орловима", када је лијевом ногом прецизним ударцем постигао гол.

Чинило се да ће Србија без већих проблема привести меч крају, али гости су сјајном контром и голом Турпела смањили на 3:2.

До краја меча виђене су прилике на обје стране, али оно најважније је да се резултат није мијењао и да је Србија уписала побејду.

У другом мечу Групе Б, Португал је са 7:0 савладао селекцију Литванију и тако дошао надомак пласмана на ЕП, испред Србије. 

"Орловима" је за пласман на друго мјесто потребно да у посљедњем колу упишу побједу над Украјином, али и да Португалија киксне, односно не побиједи Луксембург.

Мечеви посљедњег кола квалификација за Европско првенство на програму су у недјељу.