latinica  ћирилица
14/11/2019 |  17:52 | Аутор: Б92

Пажин и званично у ФМП

Млади репрезентативац Србије Ђорђе Пажин је потписао трогодишњи уговор са ФМП Железником, објавио је тај клуб.
Ђорђе Пажин (Фото: MN Press) -
Ђорђе Пажин (Фото: MN Press)

У саопштењу је наведено да он покрива више позиција у тиму, да је висок два метра и да се сматра једним од највећих талената у Европи међу играчима који су рођени у 21. вијеку.

- Пажин је рођен у Ћуприји 31. марта 2001. године, претходне двије сезоне наступао је за екипу Партизана НИС, а прелазак у редове КК ФМП још једна је потврда да најталентованији млади играчи виде наш клуб као идеалну средину да се на прави начин кошаркашки развијају.

Пажин је са селекцијом Србије до 16 година освојио бронзану медаљу на ЕП 2017. године у Подгорици, прошао је све млађе селекције Србије, а као велики таленат чији су квалитети примијећени и ван граница Србије, већ са 14 година наступао је за млађе селекције мадридског Реала, и касније италијанске Стела Азуре. Учествовао је на кампу “Кошарка без граница“ 2018. године, а исте сезоне је био и МВП јуниорске АБА лиге у којој је убацивао преко 27 поена по утакмици.

Одликује га изванредна нападачка игра, а свој велики таленат наставиће да развија у редовима КК ФМП који од Ђорђа очекује пуно у годинама које долазе.

Доласком Ђорђа Пажина, и ранијим ангажманом Марка Пецарског, КК ФМП је и ове сезоне наставио вишегодишњу политику клуба да доводи младе и талентоване играче који представљају будућност српске кошарке - наведено је у саопштењу.

Уз саопштење је медијима прослијеђена и одлука Комисије за такмичење Кошаркашког савеза Србије којом је Пажин добио статус слободног играча, 14. новембра ове године.