latinica  ћирилица
14/11/2019 |  14:42 | Аутор: СРНА

Мјере забране осумњиченима за намјештање фудбалских утакмица

Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора и одредио мјере забране осумњиченима за намјештање фудбалских утакмица Владимиру Доминковићу, Анти Биљешку, Фуаду Захировићу, Илији Живковићу и Кенану Бајрактаревићу.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Осумњиченима је забрањено обављање свих функција и дужности у Фудбалском савезу БиХ, ентитетским и кантоналним фудбалским савезима, као и свим такмичењима која ти савези организују на нивоу цијеле БиХ, саопштено је из Суда БиХ.

Забрањено им је и међусобно контактирање и састајање, контактирање и састајање са свим саосумњиченима и свједоцима у овом кривичном предмету, као и свим функционерима и запосленима у Фудбалском савезу БиХ, те ентитетским и кантоналним фудбалским савезима.

Владимир Доминковић, Анто Биљешко, Фуад Захировић, Илија Живковић и Кенан Бајрактаревић осумњичени су да су прекршили више чланова Кривичног закона, а, између осталог, на терет им се ставља организовани криминал, злоупотреба положаја, примање дара и других облика користи.

Ова лица ухапшена су у акцији "Вар" која је спроведена у сарадњи Сипе, Тужилаштва БиХ и Фудбалског савеза БиХ, а претреси и хапшења извршени су у Сарајеву, Орашју, Брчком и другим мјестима.

Под лупом је највише утакмица из Прве лиге Федерације БиХ из сезоне 2018/2019. године.