latinica  ћирилица
14/11/2019 |  08:22 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

Вечерас свечана церемонија отварања фестивала "Први кадар"

Међународни филмски фестивал "Први кадар", након Зворника, свој караван премјешта у Источно Ново Сарајево, гдје ће вечерас у Културном центру бити уприличена свечана церемонија отварања другог дијела ове јединствене умјетничке манифестације, 13. по реду.
Да не види зло! - Фото: РТРС
Да не види зло!Фото: РТРС

У музичко-филмском дијелу програма ове церемоније која је заказана за 19.00 часова требало би да наступи плесна група "Ника" са Сокоца, након чега слиједе пројекције документарног филма "Огледао Америке", аутора Артура Балдера из САД и кратког играног филма "Ас треинс го бај" /Ас траинс го бy/ Александра Вујовића из Црне Горе.

Конференција за новинаре планирана је у 13.30 часова, а потом слиједи пројекција документарних филмова у такмичарском програму "Спелеонат/Под каменим небом" Соње Ђекић из Србије и "Вријеме и плима" Марлин ван дер Верф из Холандије.

За штићенице Казнено-поправног завода Кула за 14.00 часова предвиђена је специјална пројекција одабраних филмова са 13. "Првог кадра", која је затворена за јавност.

Фестивал ће бити затворен у суботу, 16. новембра, у Источном Сарајеву свечаним уручењем награда и премијерним приказивањем филма "Пијавице".

Покровитељ фестивала је Министарство просвјете и културе Републике Српске, а ову престижну манифестацију подржали су град Зворник, општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево и Адико банка.

Медијски покровитељи су РТРС и СРНА.