latinica  ћирилица
12/11/2019 |  08:15 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Продужен рад Одбора за реформу изборног законодавства

Скупштина Црне Горе продужила је до 18. децембра рад Одбора за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства. Овај приједлог, који су процесуирали посланици Иван Брајовић и Генци Ниманбегу, касно синоћ су подржала 44 посланика, док су против била два.
Скупштина Црне Горе (Фото: Скупштина ЦГ) -
Скупштина Црне Горе (Фото: Скупштина ЦГ)

Брајовић је оцијенио да је продужење рока до 18. децембра довољно да посао буде завршен, али да је, уколико не постоји воља чланова тог скупштинског тијела, онда тај период кратак.

- Ако се не жели радити посвећено, одговорно и професионално са свих страна нема тог рока који нам неће бити кратак, био годину или двије - рекао је Брајовић.

Посланик Демократске партије социјалиста /ДПС/ Никола Ракочевић оцијенио је да се дио опозиције у Одбору није бавио препорукама ОЕБС-а и међународне заједнице, него својим процјенама.

- Уколико се занемари таква пракса мислим да ћемо доћи до рјешења. Уколико не, ни 18. децембар, нити било који други датум неће бити довољан и нећемо се договорити ништа - навео је Ракочевић.

Посланик Демократског фронта /ДФ/ Небојша Медојевић позвао је демократе, али и остатак опозиције да напусте Одбор за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства и придруже се ДФ-у.

Он је истакао да се на изборе не може ићи док не буду обезбијеђени фер услови, којих, како је оцијенио, "нема без побуне".